top of page
Yazarın fotoğrafısmileeskisehir

İmplant Tedavisi



Eksik dişler, ağız ve diş sağlığını etkilediği gibi kozmetik açıdan da kişileri olumsuz etkilemektedir. Gelişen diş hekimliği teknolojisi ile implant tedavisi uygulanarak eksik dişlere yenilikçi ve uzun ömürlü bir çözüm yolu bulunmuştur.


İmplant Tedavisi Nedir?


İmplant, dişleri eksik olan veya protez diş kullanan hastalar için çene cerrahisi uygulamalarında yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen titanyum, zirkonyum gibi dental implanttan oluşan vidalardır. Yapay diş kökleri olarak geçen bu uygulamada diş protezi vidanın üstüne uygulanır.


İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?


İmplant tedavisi, iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama cerrahi aşama, ikinci aşama ise protez aşamasıdır. Tedaviden önce hasta detaylı muayene edilerek implantın çapı, büyüklüğü ve uzunluğunun belirlenmesi için panoramik ve 3 boyutlu filmler çekilir. Çene kemiğinin ve dişlerin ölçüsü alınarak işlem süreci planlanır. Tedavinin toplam süreci hastanın kemik yapısı ile implant sayısına göre değişmektedir. Tedaviye başlanırken genel olarak lokal anestezi kullanılır. Bazı durumlarda genel anestezide yapılabilir. İşlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.


İmplant ile ilgili Sık Sorulan Sorular


İmplant Avantajları Nelerdir?

  • Kemik kaybını azaltarak kemik erimesini engeller

  • Çiğnemeyi kolaylaştırarak sağlıklı beslenilir

  • Ağız ve diş estetiği olarak özgüven kazandırır

  • Ağız kokusunu engeller

  • Uzun süreli kullanılır

İmplant Fiyatları Ne kadardır?


İmplant tedavisi, ağız ve çene cerrahisinde en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. İmplant fiyatları, uygulanacak implant markasına, hastanın ağız ve diş yapısına ve eksik diş sayısına göre değişiklik göstermektedir. En doğru fiyat bilgisini almak için kliniğimizden randevu oluşturabilir veya whatsapp destek hattından bizlere ulaşabilirsiniz.


İmplant Her Yaşta Uygulanır mı?


Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki kişilere uygulanmaktadır. Ancak kemik gelişimini henüz tamamlamamış genç bireylerde gelişimleri tamamladıktan sonra tedavi yapılabilmektedir.


İmplant Tedavisi Kimlere Uygun Değildir?


İmplant tedavisinin uygulanmasında sakıncalı olan bazı durumlar vardır. Bu hastalar doktor gözetiminde uygun şartlar sağlandığında tedavi uygulanabilir.

Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Romatizmal hastalıklar

  • Bazı kalp hastalıkları

  • Şeker hastalığı (Diyabet)

  • Kemik yapısı henüz gelişmemiş genç bireyler

İmplant tedavisi yaptırmak isteyen hastalar, "implant yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler" başlıklı yazımızı da okuyarak tedaviye başlayabilirler.

59 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page